Venstre i København: Kommunerne skal koordinere ladestandere til elbiler

Kommunerne skal have en mere vidtgående rolle, når det kommer til etablering af ladestandere, hvis det står til Venstre i Københavns Kommune.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Venstre i Københavns Kommune vil give kommunerne mere spillerum, når det kommer til etablering af ladestandere til elbilsinfrastrukturen.

Det skriver Berlingske.

Kommunalpolitikerne har derfor sendt et politisk udspil til Folketinget, som går på, at regeringerne og Folketinget skal give kommunerne lovhjemmel til at varetage en mere koordinerende rolle ift. etableringen af elladestandere.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Venstre lægger op til, at kommunerne skal gøre det så let som muligt for virksomheder at byde ind på opsætningen af ladestandere ved at finde arealer, sørge for infrastruktur og afholde udbud.

"Det her burde allerede have været vedtaget for fem år siden. I dag må kommunerne ingenting, og det skader udbredelsen af ladestandere," siger chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru, som hilser forslaget velkommen.

Ifølge Venstre skal foreslaget sende et klart signal til elbilejere om, at der er den fornødne sammenhæng i ladeinfrastrukturen, som er nødvendig for at eje en elbil.

475 mio. kr. til grøn transport skal fordeles i denne uge

Taxafirma indgår aftale med energiselskab om stor ladehub til eltaxaer

Elbiler vil koste titusinder af arbejdspladser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også