MobilityWatch

DI Dansk Byggeri savner fokus på vejene i ny økonomiaftale

Mens DI Dansk Byggeri generelt er tilfredse med den nye økonomiaftale, så mangler der investeringer i veje og infrastruktur, mener organisationen.

Foto: Ilan Brender/Ritzau Scanpix

Den nye økonomiaftale for 2022, som regeringen og Kommunernes Landsforening blev enige om tirsdag, mangler i høj grad fokus på veje og infrastruktur, hvis man spørger DI Dansk Byggeri, der ser et stort behov for investeringer i infrastrukturen.

Det skriver Dagens Byggeri.

"Vi pendler mere end aldrig før, og mobilitet er en væsentlig faktor for samfundsøkonomien. Så det er enormt vigtigt, at vi har fokus på at nedbringe trængslen og sørge for, at folk kan komme nemt på tværs af Danmark," siger underdirektør i DI Dansk Byggeri, Torben Liborius, til mediet.

Mediet skriver samtidig, at DI Dansk Byggeri helt overordnet er tilfredse med aftalens omfang og sammensætning, selvom anlægsrammen er sænket med 1,7 mia. kr. til 19,9 mia. kr.

Prisen for coronakompensation til trafikselskaber vokser  

Mere fra MobilityWatch

Nyt projekt vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Et PTX-anlæg på 120 MW til 1,3 mia. kr. skal gøre Nordjylland til centrum for grøn metanolproduktion til skibsfart og tung transport, siger projektmagerne. Men hele projektet afhænger af, hvorvidt projektet tildeles den kommende støtte til grøn brintproduktion.

Læs også

Relaterede