Uenighed over p-pladser skaber kommunal nabostrid

Parkeringsnormen i forbindelse med et nybyggeri i Københavns Kommune ved grænsen til Tårnby er sat for lavt, lyder det fra Tårnby Kommune, som forudser, at folk vil parkere i Tårnby i stedet.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

Tårnby Kommune har forsøgt at nedlægge veto over Københavns Kommunes parkeringsnorm for et nybyggeri på Københavns side af kommunegrænsen, skriver Berlingske.

Parkeringsnormen i København er nemlig lavere end i Tårnby, så i Tårnby spår man, at både beboere i et kommende byggeri på Oliefabriksvej på Amager og deres gæster vil køre over på den anden side af kommunegrænsen og parkere i Tårnby, da parkeringsnormen her er højere, og det ofte er gratis at parkere.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Det er helt fint, at København ikke vil have den store parkeringsnorm inde i byen. Men jeg synes nu nok, at når man kommer tæt på andre kommuner, bør man overveje, hvad man så skal gøre i København," lyder det fra borgmesteren i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S).

Tårnby Kommune bakkes op af Venstre og Konservative i Københavns Kommune, som begge stemmer imod Københavns lokale byggeplaner ved grænsen, så længe parkeringsproblemet er uløst.

Oliefabriksvej er ikke det eneste sted, spliden mellem de to kommuner over parkeringspladser opstår, og derfor har Tårnby Kommune planer om at indføre parkeringszoner i kantområderne.

Elbilister kan booke ladestandere i testperiode 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også