MobilityWatch

Sønderjyske kommuner ærgrer sig over prioriteringen af Hærvejsmotorvej-strækninger

Både Haderslev Kommune og Billund Kommune ærgrer sig over, at der i første omgang ikke udbygges længere strækninger af den kommende Hærvejsmotorvej i Sønderjylland.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det første spadestik til Hærvejsmotorvejen skal ikke tages i Sønderjylland, som ellers oprindeligt var idéen, og det vækker skuffelse Haderslev Kommune, skriver Politiken.

Borgmesteren, H. P. Gejl (V), havde håbet på at få noget af den motorvej, som der i aftalen er sat 5,9 mia. kr. af til, men er samtidig glad for, at der nu er kommet afklaring på motorvejens placering.

"Der er et skuffet erhvervsliv, men der er også en masse borgere, der er glade for, at linjeføringerne er slettet," siger han til Politiken.

Den rute, som Hærvejsmotorvejen skal tage, er med planen blevet fastlagt til at løbe vest for Billund, når eller hvis der på et tidspunkt er politisk opbakning og økonomi til at videreføre motorvejen.

Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), ærgrer sig også over, at der ikke er blevet sat penge af til at etablere en længere strækning af Hærvejsmotorvejen.

Jyske bilister bliver de store vindere i historisk trafikaftale 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs