Sønderjyske kommuner ærgrer sig over prioriteringen af Hærvejsmotorvej-strækninger

Både Haderslev Kommune og Billund Kommune ærgrer sig over, at der i første omgang ikke udbygges længere strækninger af den kommende Hærvejsmotorvej i Sønderjylland.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det første spadestik til Hærvejsmotorvejen skal ikke tages i Sønderjylland, som ellers oprindeligt var idéen, og det vækker skuffelse Haderslev Kommune, skriver Politiken.

Borgmesteren, H. P. Gejl (V), havde håbet på at få noget af den motorvej, som der i aftalen er sat 5,9 mia. kr. af til, men er samtidig glad for, at der nu er kommet afklaring på motorvejens placering.

"Der er et skuffet erhvervsliv, men der er også en masse borgere, der er glade for, at linjeføringerne er slettet," siger han til Politiken.

Den rute, som Hærvejsmotorvejen skal tage, er med planen blevet fastlagt til at løbe vest for Billund, når eller hvis der på et tidspunkt er politisk opbakning og økonomi til at videreføre motorvejen.

Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), ærgrer sig også over, at der ikke er blevet sat penge af til at etablere en længere strækning af Hærvejsmotorvejen.

Jyske bilister bliver de store vindere i historisk trafikaftale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også