Klimarådet tror EU-plan kan sikre danske virksomheder

Det er positivt for Danmark, at Kommissionen vil stille større krav til dets medlemslande. Det mener Klimarådes formand, Peter Møllgaard.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Chancen for, at danske arbejdspladser går tabt til udlandet på grund af klimakrav, kan blive noget mindre, hvis EU-udspillet Fit for 55 bliver vedtaget i stil med det, Kommissionen lægger op til onsdag.

Det vurderer Klimarådets formand, Peter Møllgaard, over for Børsen:

"Det betyder, at andre lande også får strammere reduktionskrav, og kvoteprisen stiger. Det vil hjælpe Danmark til at nå vores nationale mål og mindske risikoen for CO2-lækage," siger han til avisen.

Det omfattende udspil har - som titlen indikerer – først og fremmest til formål at hjælpe EU’s medlemslande i mål med at begrænse CO2-udledingen med 55 pct. inden 2030.

Det skal forhandles færdig af medlemsstaterne, men indeholder foreløbig et forslag om at udfase benzin- og dieselbiler inden 2035 samt et oplæg til en opstramning af EU’s kvotehandelssystem, ETS, hvori både biler, skibe og boliger skal inkluderes. Desuden søger Kommissionen at indføre klimatold på udvalgte varegrupper, som importeres til EU.

I faktaboksen nedenfor kan du læse mere om udspillets konkrete hovedtræk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også