MobilityWatch

Biden tror på enorm infrastrukturpakke trods slinger i Senatet

Pakken, der bl.a. skal forbedre USA's veje, broer og havne, står til at øge føderale udgifter med næsten 600 mia. dollar.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's præsident Joe Bidens enorme infrastrukturpakke er stødt på modstand i sin første test i Senatet.

Således har Republikanerne onsdag lokal tid i første omgang stemt nej til at gå videre med pakken i en indledende afstemning.

Republikanerne mener, at der er brug for mere tid til at få detaljerne på plads i planen - især i forhold til finansieringen af de astronomiske udgifter.

Både kongresmedlemmer og Biden er dog fortrøstningsfulde i forhold til at kunne lande en aftale om pakken, der står til at øge de føderale udgifter med næsten 600 milliarder dollar.

"Vi kommer til at have en ret færdig skitse, sandsynligvis mandag, og vi kommer til at stemme for den på det tidspunkt," siger den republikanske senator Mitt Romney.

Præsident Joe Biden har gjort det til et prestigeprojekt at forbedre USA's veje, broer, havne, rørledninger og internet som en del af en omfattende indenrigsdagsorden.

I juni stod han side om side med senatorer fra begge partier og proklamerede, at en rammeaftale var på plads. Men efter flere uger er der altså endnu knaster.

På vej til Cincinatti i delstaten Ohio mindede Biden, som er tidligere senator, onsdag Republikanerne om deres uforpligtende aftale.

"Jeg kommer fra en tradition i Senatet, hvor man giver hånd, og så er det det. Man holder sit ord," sagde Biden.

Da Biden blev spurgt, om han troede på, at planen ville blive godkendt i Senatet, svarede præsidenten klart:

"Det gør jeg."

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs