Infrastrukturpakke igen underdrejet i Senatet i USA

Politikerne skændes stadig om detaljerne i kæmpe infrastrukturpakke.
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Heller ikke torsdag lykkedes det de amerikanske senatorer at stemme den 1000 mia. dollar store infrastrukturpakke, der ellers er overordnet flertal for, igennem.

Den nye lov, der blandt andet vil sikre investeringer i og reparationer af veje, broer og lufthavne, har reelt et flertal af senatorer, Demokraterne og en større håndfuld af republikanernes, bag sig. Senatslederen, Demokraten Chuck Schumer, har dog alligevel haft svært ved at få gennemført en afstemning, da politikerne stadig skændes om detaljerne, og da en række republikanere yder hård modstand.

"Vi har forsøgt at stemme om tillæg hele dagen, men er stødt ind i utallige protester fra den anden side," sagde Chuck Schumer torsdag, ifølge Reuters.

Et af de nye krav fra republikansk side er en yderligere indsprøjtning på mange milliarder af dollar til forsvaret.

Da det ikke lykkedes Senatet at finde fodslag torsdag, vil politikerne gøre et nyt forsøg lørdag, hvor den demokratiske ledelse har planer om en afstemning, som skal afslutte debatten og lovbehandlingen og sende selve forslaget til afstemning.

Hvis loven, der ifølge Kongressens Budgetkontor vil øge statsunderskuddet med 256 mia. dollar over ti år, vedtages i Senatet, skal den også godkende i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne ligeledes har et snævert flertal, men hvor en række republikanere også står bag pakken.

Præsident Joe Biden støtter også pakken, selv om han oprindeligt havde ønsket investeringer for 2400 mia. dollar. Hvis den vedtages, ventes Demokraterne dog at kaste sig over endnu investeringspakke for "menneskelig infrastruktur" til op mod 3500 mia. dollar. Her er der ikke udsigt til bred støtte fra republikansk side, hvis nogen overhovedet.

Senatorer færdiggør detaljer om enorm infrastrukturpakke 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også