MobilityWatch

Lederen af Demokraterne i Repræsentanternes Hus presser på for vedtagelse af infrastrukturpakke

Nancy Pelosi vil sende Bidens infrastrukturpakke til afstemning, selvom hendes eget parti er splittet omkring pakken.

Foto: Alex Wong/AFP/Ritzau Scanpix

Nancy Pelosi, lederen af det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus, forsøger nu at presse infrastrukturpakken igennem hos sine egne partifæller.

Således vil hun torsdag sende pakken til afstemning, selv om hendes eget parti har to fløje, der har taget pakken som gidsel.

Infrastrukturpakken på 1000 mia. dollar, herunder 550 mia. dollar i nye investeringer, er allerede godkendt med et snævert flertal i Senatet, hvor Republikanerne og Demokraterne ellers begge har 50 medlemmer hver, men i Huset, hvor demokraterne har flertal, er præsident Bidens prestigepakke stødt på modstand.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Den progressive fløj hos demokraterne har nemlig krævet, at infrastrukturpakken først vedtages, når der også ligger en anden "menneskelig og social" investeringspakke - med penge til blandt andet uddannelse, klima og sundhed - klar. Omvendt har en anden fløj i partiet krævet, at infrastrukturpakken vedtages, inden der forhandles videre og stemmes om den større sociale pakke på op mod 3500 mia. dollar.

"Vi er på vej til at vinde afstemningen. Jeg vil end ikke overveje andre muligheder end den," sagde Nancy Pelosi dog torsdag, ifølge The Wall Street Journal, mens hun lod forstå, at hun håber at have overordnede linjer til den sociale investeringspakke på plads inden fredag.

Meldingen kom dog samtidig med, at Joe Manchin, en af de mest konservative demokratiske senatorer, torsdag meldte ud, at han ikke vil stemme for en ny social investeringspakke på mere end 1500 mia. dollar.

De to pakker udgør sammen med den stimuluspakke på 1900 mia. dollar, som i marts blev vedtaget, hjørnestenen i præsident Joe Bidens politiske agenda for at genrejse og forandre USA efter pandemien, og kuldsejler projektet, peger mange på, kan det være sidste chance i denne omgang, da Demokraterne kan risikerer at miste flertallet i Repræsentanterne Hus og i Senatet, via vicepræsident Kamala Harris' afgørende tie-break-stemme, ved næste års midtvejsvalg.

Siden pandemiens start har USA, under henholdsvis præsident Trump og dernæst præsident Biden, vedtaget stimuluspakker for samlet 6200 mia. dollar.

Trods mange forsøg er det ikke lykkedes de seneste mange præsidenter, ej heller Donald Trump, at få en meget tiltrængt investeringsløft til den amerikanske infrastruktur igennem.

Bidens infrastrukturpakke kan skabe store muligheder for danske rådgivere 

Transportsektoren fylder i regeringens nye klimakøreplan – her er de 24 indsatser 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede