MobilityWatch

Kommunerne opkrævede 885 millioner fra parkering i 2020

Sidste år faldt kommunernes indtægter fra betalingsparkering og p-bøder kun en smule trods coronakrisen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Selv om flere lod bilen stå i carporten, da coronakrisen sendte mange på hjemmearbejde sidste år, har det ikke gjort det store indhug i kommunernes indtægter fra parkering.

Det skriver bilejernes organisation, FDM, i en pressemeddelelse mandag.

Kommunerne opkrævede således 885 millioner kroner fra parkering i 2020. Det var en smule mindre end året før, hvor der blev opkrævet 917 millioner kroner.

Af de 885 millioner kroner kommer de 670 millioner fra betalingsparkering, mens de resterende 215 millioner kommer fra parkeringsbøder.

"At kommunernes parkeringsindtægter faldt i 2020 var forventeligt, da Danmark i flere perioder var lukket ned på grund af corona, og aktiviteten i samfundet var lav."

"Alligevel er indtægterne fra betalingsparkering faktisk en smule højere i 2020 end året før," udtaler Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM, i pressemeddelelsen.

Ikke overraskende topper København listen, når det kommer til indtægter for parkering. Herefter følger Aarhus, Frederiksberg og Aalborg.

Københavns Kommune indkasserede ifølge FDM i alt 591 millioner kroner brutto i 2020 fra betalingsparkering og parkeringsbøder.

"Bedre parkeringsmuligheder efterlyses i flere kommuner, hvor der i dag er kamp om pladserne. Ikke mindst i hovedstaden, hvor der i flere brokvarterer er færre p-pladser, end der udstedes beboerlicenser til. Det mener vi ikke kan være rigtigt," siger Dennis Lange.

Ifølge chefkonsulenten bør problemet forsøges at løses med flere parkeringsmuligheder fremfor mere kontrol og betalingsparkering.

"Kommunerne får hvert år mange millioner ind fra parkering, men de har gennem årene forsømt at bruge dem på bedre parkeringsfaciliteter. I stedet ligner pengene en kalkuleret indtægt, der går til alt muligt andet," siger Dennis Lange.

Københavns Kommune vil leje p-pladser for at sikre parkering til alle byens bilister 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs