Politiker vil bruge kommunale midler på at overdække en del af Øresundsmotorvejen

Venstres gruppeformand i Københavns Kommune vil åbne kommunekassen for at finansiere en overdækning af motorvejsstrækning. Det er dog staten og ikke kommunen, der ejer motorvejen.
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

I oktober fik Venstres gruppeformand i Københavns Kommune Jens-Kristian Lütken opbakning til en undersøgelse af at overdække den del af Øresundsmotorvejen, der skærer igennem den københavnske bydel Ørestad.

Til Berlingske fortæller gruppeformanden nu, at han og Venstre er klar til at åbne kommunekassen for at føre projektet ud i livet.

"Vi vil godt bruge midler på det her. Det handler om byudvikling," siger Jens-Kristian Lütken til avisen og henviser til, at kommunen kan tjene penge ved at sælge arealerne ovenpå motorvejen.

Udover at være det, formanden beskriver som et "ar", bidrager motorvejen til støjforurening, og derfor mener gruppeformanden også, at der kan findes midler fra infrastrukturaftalens pulje til at bekæmpe trafikstøj eller fra puljen på 630 mio. kr. til en udvidelse af Øresundsmotorvejen.

Undersøgelsen skal dog først finde en løsning på, hvordan en overdækning kan ske i praksis, da det er staten i form af Sund & Bælt og ikke kommunen, der ejer motorvejen.

Lokalpolitikere vil delvist overdække Øresundsmotorvejen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også