Oliepriser stabiliseres efter klarhed om Rusland-sanktioner

Efter at have ramt det højeste niveau i en længere årrække henover natten er olieprisen nu stabiliseret.
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne ramte henover natten det højeste niveau i syv år grundet forventninger om vestlige sanktioner mod Rusland, men er nu faldet til et niveau lavere end gårsdagens.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 96,26 dollar mod 96,53 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 91,20 dollar mod 91,96 dollar tirsdag eftermiddag.

Prisfaldet skyldes blandt andet klarheden omkring sanktioner, som indikerer, at de vestlige allierede indtil videre ikke er interesserede i at ramme oliemarkedet. Samtidig er udsigten til Irans genindtræden på markedet med omkring 1 mio. daglige tønder råolie en stabiliserende faktor. Irans indtrædelse afhænger dog af, at de når til enighed med USA om en atomaftale.

"Nato-landene tilbageholder sanktioner som pressionsmidler i forhandlingerne, hvilket holder døren til diplomati åben. Den iranske atomaftale forbliver en mulighed, indtil den ikke længere er det," udtaler Vandana Hari, kvinden bag oliemarkedsanalysecenteret Vanda Insights, ifølge Reuters.

Hun mener, at det er de to faktorer, som holder Brent råolien fra at overstige en dollarpris på 100.

På det yderligere råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1894,52 dollar mod 1897,93 dollar tirsdag eftermiddag.

Sats på faldende oliepriser koster SAS dyrt: Men direktør afviser fortsat at låse prisen  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også