Virksomheder står over for valget mellem Vesten eller Rusland og Kina

Danske virksomheder kan blive tvunget til at vælge side i spændingerne mellem Vesten på den side og Rusland og Kina på den anden.
Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Voksende spændinger mellem USA og EU på den ene side og Rusland og Kina på den anden, vil tvinge selskaber til at vælge, hvilken part de vil handle med fremover, vurderer sikkerhedseksperter.

Det skriver Finans.

Internationale selskaber befinder sig i et stormagtspolitisk spil, der oveni corona- og Ukraine-krisen kun er blevet sværere at navigere i, mener flere sikkerhedspolitiske eksperter.

Ifølge eksperterne vil krisen i Ukraine tvinge virksomhedsledere til at tage et svært og dyrt valg, om enten at sælge varer i Vesten eller i Rusland og Kina.

"Erhvervspolitik bliver til sikkerhedspolitik, og tilvalg bliver til fravalg. Hvis du vælger at handle med en given stat eller samarbejdspartner, så risikerer du mere eller mindre automatisk at have foretaget et samtidigt fravalg af andre," siger Lars Bangert Struwe, der er generalsekretær i Atlantsammenslutningen, til avisen.

Han tilføjer, at særligt coronapandemien fik virksomheder til at revurdere deres forsyningskæder, mens situationen i Ukraine for alvor tvinger virksomheder til at tage stilling.

I de seneste dage har en lang række danske virksomheder opbremset deres aktiviteter i Rusland, herunder Danfoss, DSV, Grundfos, Lego, Torm og A.P. Møller-Mærsk, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Scan Global lukker ned for transport til Rusland og Belarus 

Logistikkæmper går hver deres vej i Rusland 

Aeroflot suspenderer alle internationale flyvninger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også