EU klar med nye sanktioner mod Rusland: Bileksport bliver ramt

Ruslands militærindustri, stål-industri og energisektor er mål for nye sanktioner. Også luksusvarer rammes.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Mens krigen i Ukraine går ind i sin 19. dag, har EU vedtaget en fjerde runde af sanktioner mod Rusland. Det oplyser EU-Kommissionen.

De nye sanktioner er målrettet blandt andet Ruslands militærindustri, stålindustri samt nye investeringer i russisk energi.

Derudover indfører EU også et forbud mod at eksportere luksusvarer som dyre biler og smykker fra EU for at ramme Ruslands elite.

Samtidig udvides kredsen af oligarker, der omfattes af sanktioner.

”EU-Kommissionen hilser dagens aftale om en fjerde pakke af sanktioner mod Rusland velkommen i lyset af Ruslands brutale aggression mod Ukraine og dets befolkning,” hedder det i pressemeddelelsen fra EU-Kommissionen.

EU og medlemmer af verdenshandelsorganisationen WTO er desuden enige om, at varer fra Rusland ikke længere skal have de fordele, der kommer med Ruslands hidtidige status i WTO.

Det kan ifølge Reuters åbne for indførelse af straftold på russiske varer og vil sidestille Rusland med lande som Nordkorea og Iran.

”Disse sanktioner vil yderligere øge det økonomiske pres på Kreml og skade Ruslands evne til at finansiere invasionen af Ukraine.”

”Sanktionerne er blevet koordineret med internationale partnere især USA,” hedder det i pressemeddelelsen fra EU-Kommissionen.

Havnelukninger er taget af bordet i europæisk sanktionskamp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu