Mindsket olieudbud trækker priserne i vejret

Efter et større fald tirsdag er oliepriserne onsdag morgen på vej op.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger onsdag morgen efter et markant fald tirsdag, da Den Internationale Valutafond, IMF, nedjusterede forventningerne til den globale vækst og generelt skabte usikkerhed om de makroøkonomiske udsigter.

Et fald i de amerikanske olielagre i sidste uge samt færre olieleverancer fra Rusland og Libyen er med til at presse priserne op onsdag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 108,50 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 103,70 dollar.

Tirsdag faldt oliepriserne godt 5 pct., men fra et højt niveau.

På efterspørgselssiden er markedet fortsat påvirket af Kinas heftige corona-nedlukninger, som trækker olieefterspørgslen ned. Omvendt er der samtidig begrænsninger på udbudssiden.

Ifølge Reuters producerede Organisationen af Olieproducerende Lande og allierede, kendt som Opec+, 1,45 mio. tønder olie dagligt under sit produktionsmål i marts.

Produktionen er påvirket af færre leverancer fra Rusland efter sanktioner mod landet efter invasionen i Ukraine. Rusland producerede omkring 300.000 tønder olie dagligt under sin målsætning på 10,018 mio. tønder om dagen, skriver Reuters endvidere med henvisning til andenhånds kilder.

På udbudssiden er der også opmærksomhed om den lavere produktion fra Libyen , som er påvirket af en bølge af politiske demonstrationer.

I USA faldt olielagrene i sidste uge faldt med 4,5 mio. tønder olie. Dette var mod forventninger om en stigning i olielagrene. Det oplyser kilder til Reuters med henvisning til tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute ( API ).

Krigen i Ukraine rammer elbilproducenterne på både godt og ondt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også