Oliepriserne stiger igen efter et kraftigt dyk grundet Kina

Mulige restriktioner og corona-nedlukninger i den kinesiske hovedstad Beijing kan blive det næste slag mod olieprisen, vurderer markedsanalytiker.
Foto: Stefani Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Stefani Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger tirsdag morgen, efter at have taget et dyk grundet bekymringer, for at fortsatte covid-19 nedlukninger i Kina kan tære på efterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 103,44 dollar mod 100,39 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 99,44 dollar mod 96,09 dollar mandag eftermiddag.

”Slaget fra kinesiske nedlukninger er over en million tønder om dagen. Coronatest af 12 kinesiske distrikter i Beijing, i løbet af de næste fem dage, vil afgøre det næste store træk for råoliepriser,” skriver Edward Moya, der er senior markedsanalytiker i OANDA, i et notat.

Den amerikanske dollar ramte i går sit stærkeste i to år, hvilket betyder at olie er blevet dyrere for andre valutaindehavere, skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet tilføjer den stigende dollar et ekstra pres på tværs af alle råvarer.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også