MobilityWatch

Konservativ transportordfører dropper sin forsvarspost efter Ecco-skosalg

Mens den konservative ordfører for blandt andet transport og forsvar Niels Flemming Hansen (K) har rost virksomheder for at boykotte Rusland, har hans butikker fortsat salg. Derfor dropper han nu sit ordførerskab inden for forsvar.

Niels Flemming Hansen (K) fortsætter dog som transportordfører for Konservative. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

De Konservatives Niels Flemming Hansen trækker sig som forsvarsordfører. Det sker, efter at Vejle-virksomheden Holst Sko, som Niels Flemming Hansen er medejer af, har fortsat salg af sko fra Ecco. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Imens har flere danske forhandlere de seneste måneder taget Eccos sko ned fra hylderne, fordi Ecco fortsat sælger sko og driver butikker i Rusland.

Efter at Rusland invaderede Ukraine 24. februar, har det mødt kritik.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har Niels Flemming Hansen på sociale medier hyldet danske virksomheder for at boykotte Rusland. Men det har altså ikke ført til ændringer hos Holst Sko, hvor han ud over at være medejer sidder i familievirksomhedens bestyrelse.

Vejle Amts Folkeblad har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Niels Flemming Hansen, som dog ikke er vendt tilbage.

Han siger mandag aften i en skriftlig udtalelse til avisen:

”Som mange nok ved, har Ecco besluttet ikke at trække sine aktiviteter i Rusland, hvilket berettiget har ført til stor kritik. Jeg er selv medejer af skobutikkerne Holst Sko, som har Ecco på hylderne.”

”Det har ført til, at der af Vejle Amts Folkeblad er rejst tvivl om, hvor min loyalitet ligger, når jeg samtidig er forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti.”

”Jeg har derfor efter aftale med min gruppeformand meddelt, at jeg ønsker at stoppe som forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti,” siger han.

Niels Flemming Hansen tilføjer i svaret, at det vil betyde, at medarbejdere vil blive fyret, hvis Eccos sko fjernes fra butikken, fordi det er ”en meget stor andel af vores omsætning”. Men den andel, han eventuelt selv ville få, skal gå til Ukraine.

Niels Flemming Hansen er – ud over forsvarsordfører – beskæftigelsesordfører, transportordfører og landdistrikts- og ø-ordfører.

Konservativ EU-parlamentariker får kritik for at stemme nej til elbilsforslag

Læk: EU vil opbygge omfattende brændstofnetværk i opgør med russisk gas

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs