Oliepriserne dykker trods høj efterspørgsel og lavt udbud

Priserne på brent- og WTI-olie tager torsdag morgen et dyk.
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder torsdag morgen, efter at de natten til torsdag var understøttet af udsigten til et lavt udbud og en høj efterspørgsel i løbet af sommeren.

Onsdag aften faldt oliepriserne ellers, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hævede sin rente med 0,75 pct.point, hvilket øgede frygten for mindre økonomisk vækst og lavere efterspørgsel på brændstof.

Prisstigningerne har torsdag morgen fortaget sig til nær niveauet fra onsdag aften. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 118,87 dollar mod 120,15 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 115,79 dollar mod 117,52 dollar onsdag eftermiddag.

De aftagende oliepriser må ventes at være kortvarige, mener økonom Howie Lee fra OCBC.

”Det var onsdag overordnet set en volatil handelsdag på tværs af næsten alle markeder,” siger han til Reuters.

”Et fundamentalt lavt udbud antyder, at ethvert fald i oliepriserne sandsynligvis vil være kortvarigt, overfladisk eller begge dele,” fortsætter økonomen.

Flere forhold understøtter da også oliepriserne. Den globale olieproduktion er negativt påvirket af Vestens sanktioner mod Rusland, der som konsekvens deraf har sænket sin produktion. Samtidig ventes efterspørgslen at stige i forbindelse med genåbningen i Kina efter længere tids nedlukning på grund af smitte med covid-19.

Olielagrene i USA steg i sidste uge, viste tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, onsdag eftermiddag. Også destillatlagrene hobede sig op, mens benzinlagrene aftog.

Den amerikanske olieproduktion, der de seneste måneder har stået i tomgang, steg i sidste uge med 100.000 tønder om dagen til en samlet produktion på i alt 12 mio. tønder om dagen, oplyste EIA.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også