MobilityWatch

Analysehus: Europa er klar til vinter uden russiske forsyninger

Analysehus mener, at flydende naturgas vil hjælpe Europas energiproduktion henover vinteren.

Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Europas storindkøb af flydende naturgas (LNG) vil med al sandsynlighed sikre energiproduktionen i vintermånederne - selv uden leverancer fra Rusland.

Det vurderer analysehuset Bloomberg New Energy Finance ifølge Bloomberg News.

I den kommende tid ventes importen af LNG at stige knap 40 pct. i Europa sammenlignet med sidste år, skriver BNEF i en rapport tirsdag. Til sommer ventes LNG-importen at ligge omkring 14 pct. højere for at fylde op i gaslagrene efter vinteren.

LNG-leverancerne vurderes at kunne sikre energiproduktionen i Europa fra 1. oktober - også hvis Rusland lukker gassluserne fuldstændig.

Det betyder dog, at købere i Europa vil være nødsaget til at købe 90 pct. mere naturgas til spotpriser, sammenlignet med de LNG-leverancer der allerede er sikret gennem lange kontrakter. Her vil de europæiske købere være i konkurrence med asiatiske, hvilket ventes at drive gaspriserne op.

”Løftede spotpriser på LNG ventes at vare ved, da Europa er nødt til at importere fra alle tilgængelige kilder, hvilket efterlader meget lidt tilbage til Asien,” skriver BNEF.

Hvis vinteren i Europa er på niveau med gennemsnittet over de seneste ti år, og der ikke importeres gas fra Rusland, venter BNEF en import af LNG på omkring 40 mio. ton.

Klimaminister afviser dansk enegang med luftfartsudspil


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs