Oliepriserne stiger før møde i Opec+ onsdag

Priserne på olie tager et hop op tirsdag morgen.
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger tirsdag morgen på baggrund af forventninger om nedskæringer i udbuddet af råolie ved onsdagens Opec+ møde.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 89,30 dollar mod 88,24 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,88 dollar mod 82,85 dollar mandag eftermiddag.

Investorerne forventer, at Opec+ vil nedskære med mere end en million tønder råvareolie om dagen ved deres første fysiske møde siden 2020.

Organisationens nedskæringer kan yderligere blive toppet af frivillige nedskæringer fra de individuelle medlemslande, hvilket kan gøre det til det største fald i udbud af råvareolie siden starten af covid-19-pandemien.

”Udover alt hvad der foregår med krigen i Ukraine, har Opec+ aldrig været stærkere, og de vil gøre hvad som helst for at sørge for, at priserne understøttes,” udtaler Edward Moya, senioranalytiker ved Oanda, i en note.

Opec+ har ellers boostet produktionen i 2022 efter de store nedskæringer under pandemien.

De seneste måneder har medlemslandene dog ikke kunnet levet op til produktionsmålene.

Analytikere udtaler, at faldet i produktionen efter onsdagens møde reelt kan være mindre end de spåede en million tønder per dag.

Det skyldes, at landene i forvejen producerer langt under deres produktionsmål.

Der er dog stadig stor usikkerhed på de globale markeder, hvor obligationsmarkedet er usikkert, investorerne tager større risiko og dollar-kursen er høj, siger analytiker Tina Teng.

Det kan være med til at holde oliepriserne nede på trods af nedskæringer, vurderer hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også