Oliepriser sendes op af risikovillighed og efterspørgsel

Oliepriser stiger onsdag, hvor Brent-olien kravler over 90 dollar.
Foto: Sanne Vils Axelsen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Sanne Vils Axelsen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne løftes onsdag morgen af udsigten til stigende efterspørgsel fra verdens største olieimportør, Kina, og mere risikovillighed fra investorer.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 90,56 dollar mod 89,38 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,74 dollar mod 82,76 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne bliver også understøttet af en højere risikovillighed på aktiemarkederne efter de seneste dages bedre stemning, som blandt andet kan ses ved fremgang i det brede amerikanske S&P 500-indeks.

”Den lille genopretning i oliepriserne har formentlig mere at gøre med den positive stemning på aktiebørserne og tilbagevendt risikovillighed frem for grundlæggende forhold i branchen,” siger Suvro Sarkar, ledende energianalytiker hos DBS i Singapore, ifølge Reuters.

Opec+’s seneste udmelding om et lavere udbud og Europas sanktioner mod import af russisk olie, der starter i december, presser udbuddet på oliemarkedet. Som reaktion har Joe Bidens administration meldt ud, at de vil sælge mere olie fra USA’s reservebeholdning af olie, SPR.

I december planlægger administrationen at sælge 15 millioner olietønder fra sine reserver, udtaler en embedsmand fra USA til Reuters.

Kinas stramme restriktioner for at bekæmpe covid-19 har længe lagt en dæmper på efterspørgslen efter olie, men nu er der tegn på, at det vender tilbage.

Det amerikanske lager af råolie tønder faldt med 1,3 mio. tønder i sidste uge, udtaler markedskilder, der citerer den største amerikanske brancheforening for olie- og naturgasindustrien, American Petroleum Institute.

Den amerikanske energistyrelse, EIA, udkommer senere i dag med officiel data om lageret af tønder fra sidste uge.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også