Skiftedag i Bruxelles: Borgerlig transportprofil giver stafetten videre

Tre EU-parlamentarikere fra V og DF er blevet valgt ind i Folketinget. Partifæller står klar til at tage over.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

Venstre-politikeren Bergur Løkke Rasmussen, der er søn af Lars Løkke Rasmussen (M), har kurs mod EU-Parlamentet.

Det bekræfter han over for Ritzau.

Det skyldes, at partifællen Søren Gade er blevet valgt ind i Folketinget og derfor sender sin plads i EU-Parlamentet videre.

Søren Gade har indtil nu bl.a. været rapporteur på udarbejdelsen af EU-regulativet Refuel Aviation EU, der skal sikre en konkurrencedygtig, grøn omstilling af luftfarten i Europa.

Det samme gør Linea Søgaard-Lidell, der ligesom Gade bliver en del af Venstres folketingsgruppe. Hun erstattes af Kim Valentin, der var andensuppleant.

Han sad indtil tirsdag i Folketinget, hvor han har været EU-ordfører og europaordfører. Men han opnåede ikke genvalg i Københavns Omegns Storkreds.

- Jeg arbejdede hårdt for at komme i Folketinget igen, men det lykkedes ikke. Nu har jeg muligheden for at komme i Europa-Parlamentet. Det synes jeg, er spændende, siger Kim Valentin til Ritzau.

- Linea sidder med finans og klima. Det er to områder, som jeg meget gerne vil arbejde med. Og vi er enige om mange ting, så det passer godt. Der er en god harmoni i det, siger han videre.

Også i Dansk Folkepartis rækker er der udskiftning.

Her tager Anders Vistisen over for partiets eneste mand i EU-Parlamentet, Peter Kofod, der er blevet valgt ind i Folketinget i Sydjyllands Storkreds.

Det skriver Anders Vistisen på Facebook.

- Jeg kan helt sikkert ikke gøre det så godt som Peter. Men jeg har erfaring fra Bruxelles, så jeg kommer til at kunne indgå i arbejdet fra dag ét, hvilket vil være en stor hjælp for partiet, skriver han.

Vistisen har tidligere repræsenteret DF i EU-Parlamentet. Han blev valgt i 2014, men mistede sin plads, da DF i 2019 gik fra at have fire til kun et enkelt mandat, som gik til Peter Kofod.

Vistisen forsøgte selv at komme i Folketinget, men fik ikke nok personlige stemmer til at tage DF’s mandat i Østjylland. Det gik i stedet til Randers-politikeren Nick Zimmermann.

SAS søger om forlængelse af frist for redningsplan

Greenmobilitys marketingschef skal i Folketinget

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også