ECB varsler flere stramninger

”Vi venter at hæve renterne yderligere,” lyder det formanden i Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde.
Christine Lagarde, formand for Den Europæiske Centralbank. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Christine Lagarde, formand for Den Europæiske Centralbank. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den Europæiske Centralbank, ECB, kan muligvis få behov for at hæve renten til niveauer, der begrænser den økonomiske vækst.

Det er meldingen fra ECB-formand Christine Lagarde fredag. Hun advarer om, at risikoen for et regulært økonomisk tilbageslag, også kendt som en recession, er steget, men hun tvivler på, at det vil være nok til at tæmme inflationen på den korte bane. Det er i hvert fald, hvad historikken viser.

”Vi venter at hæve renterne yderligere - og at trække pengepolitiske lempelser tilbage vil muligvis ikke være nok,” siger Lagarde fredag under en tale i Frankfurt ifølge Bloomberg News.

Centralbanken har foreløbigt hævet renten tre gange i år med samlet 2 pct.point fra minus 0,5 pct. til 1,5 pct. målt på indskudsrenten. Hvor meget renterne stadig mangler at stige, er usikkert, da det afhænger af, hvornår ECB mener, at inflationen er under kontrol.

”Til syvende og sidst vil vi hæve renterne til niveauer, der bringer inflationen tilbage til vores målsætning på mellemlang sigt,” siger Lagarde.

Og der er stadig et stykke vej. Inflationen var i oktober på 10,6 pct. i eurozonen, mens målsætningen er en inflation på 2 pct. på mellemlangt sigt.

Ny analyse: Europæisk vejfragt taber fart i 2023

Bank hæver kursmål på DFDS efter kvartal over forventning

Prisen på containerfragt falder knap 10 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også