Oliepris holdes oppe af lave lagre trods afmatningsfrygt

Det er blandt andet fald i de amerikanske olielagre, der holder hånden under olieprisen onsdag morgen.
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen holder onsdag morgen fast i de seneste dages stigninger, trods frygten for at den globale økonomi vil løbe ind i en periode med afmatning og dermed faldende efterspørgsel.

Det er blandt andet fald i de amerikanske olielagre, der holder hånden under prisen, da råolielagrene ifølge Bloomberg News kilder er faldet med 3,1 mio. tønder i sidste uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, handles onsdag morgen til 80,25 dollar mod 80,20 dollar tirsdag eftermiddag, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie koster 76,15 dollar mod 75,84 dollar.

Samtidig er udbuddet faldet, idet Ruslands leveringer af olie til søs er slået gevaldigt tilbage som følge af G7-landendes beslutning om at sanktionere den russiske olieeksport.

Udsvingene har dog generelt været små i løbet af de seneste dage, i takt med at handlerne holder øje med udviklingen i Kinas coronarestriktioner og kommentarer fra Saudi Arabien om, at OPEC+ landene fortsat vil være proaktive og forebyggende i deres indsat for at administrere de globale oliemarkeder, skriver Bloomberg News.

”Det er en afventende fase for råolie, hvilket ikke er overraskende på vej mod årsafslutningen og ferieperioden med lav likviditet,” siger Vandana Hari fra Vanda Insights til Bloomberg.

”Det vedblivende tema er fortsat de voksende bekymringer om den globale økonomi,” lyder det videre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også