Oliepriserne stiger på efterspørgsel i Kina og svagere dollar

Bekymring om nye rentestigninger i USA og en stigning i olielagrene spiller også ind.
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger mandag morgen ved udsigt til stigende efterspørgsel i Kina samt en svagere dollar, der tilføjer støtte til markedet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 83,09 dollar mod 82,02 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,00 dollar mod 76,04 dollar fredag eftermiddag.

Markedsstemningen er påvirket af bekymringer om yderligere rentestigninger i USA og en stigning i olielagrene, lyder det fra en analytiker hos ANZ Bank ifølge Reuters.

Stemningen på oliemarkedet drives af konkurrerende faktorer heriblandt, at en svagere dollar gør oliepriserne billigere for dele af verden, hvor der benyttes andre valutaer, hvilket giver støtte til oliepriserne. Administrerende direktør i Saudi Aramco, Amin Nasser, kom søndag med en kommentar om, at olieefterspørgslen i Kina tilbød yderligere støtte til priserne.

”Tager man højde for Kinas genåbning og et øget forbrug af flybrændstof samt en meget begrænset kapacitet på 2 mio. tønder, er vi optimistiske på kort til mellemlang sigt i forhold til at markedet forbliver afbalanceret,” udtalte Nasser ifølge Reuters.

Kommentaren kommer i kølvandet af, at Saudi-Arabien og Iran har indgået i en aftale om at genoprette diplomatiske relationer, der er forhandlet med hjælp fra Kina. Aftalen kan potentielt bane vejen for genindførselslen af en atomaftale, der muliggøre eksport af sanktioneret iransk olie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også