Talsperson for utilfredse vognmænd varsler flere aktioner

Utilfredsheden med den kilometerbaserede vejafgift er fortsat intakt blandt landets vognmænd, som akter at iværksætte flere protestaktioner, siger talsperson.
Adskillige steder i landet har lastbilchauffører demonstreret mod vejafgifter ved at blokere veje. Her ved Hillerødmotorvejen/Pilesvinget i Brønshøj. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Adskillige steder i landet har lastbilchauffører demonstreret mod vejafgifter ved at blokere veje. Her ved Hillerødmotorvejen/Pilesvinget i Brønshøj. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Protesterne mod den nu vedtagede vejafgift, der fra 2025 pålægger lastbiler et gebyr på gennemsnitligt 1,3 kr. pr. kørt kilometer, tegner ikke til at stoppe.

Sådan lyder det fra Jakob Forman, der er talsperson for de utilfredse i et interview til Radio4.

”Vi har bestemt ikke overgivet os. Der kommer flere aktioner. Du får ikke at vide, hvad vi har planlagt i dag. Vi skal have afholdt nogle møder, hvor vi skal have samlet folk,” siger han til radioen.

Flere vognmænd har tidligere blokeret veje rundt om i landet for at protestere mod afgiften. 

I går, torsdag, hvor vejafgiften blev stemt igennem i Folketinget, blev en 57-årig chauffør sigtet for at have aflæsset kartofler på Storebæltsbroen. En handling, der dog endnu ikke er blevet koblet direkte sammen med vejafgiften, men Jakob Forman peger i den forbindelse på, at utilfredsheden er stor.

”Jeg har forståelse for, at desperationen efterhånden er så stor. Den nye lov føles i vognmandsbranchen som et overgreb fra administrationen og regeringen. Og de organisationer, der egentlig skulle hjælpe vognmændene, kan ikke hjælpe dem. Det er desperation og afmagt, der præger billedet lige nu,” siger han til Radio4, hvor han dog understreger, at han ikke bakker op om ulovligheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også