Grøn omstilling bliver det store samtaleemne for transporten på Folkemødet

Det bliver især bæredygtighed og grøn omstilling, der kommer til at fylde i debatterne på årets Folkemøde for transportsektoren. MobilityWatch giver her et overblik.
Folkemødet i Allinge på Bornholm er hvert år et stort tilløbsstykke. Der er hundredvis af debatter og oplæg, heriblandt en god andel med fokus på transportsektoren. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Folkemødet i Allinge på Bornholm er hvert år et stort tilløbsstykke. Der er hundredvis af debatter og oplæg, heriblandt en god andel med fokus på transportsektoren. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Torsdag løber årets Folkemøde på Bornholm af stablen. 

Her vil der over de kommende tre dage være oplæg og debatter om dette og hint. For transportsektoren er det særligt ét emne, der tegner til at optage snakken i teltene rundt om i Allinge: Grøn omstilling.

MobilityWatch rapporterer løbende fra brancheaktørernes debatter på klippeøen. 

Nedenfor følger et udpluk af de begivenheder under Folkemødet, der står i transportens tegn.

Torsdag

Der er bred konsensus om, at der både i luften og på jorden skal ske en grøn omstilling af transportmidlerne. Netop dette vil blive diskuteret flere steder i løbet af torsdagen.

Klokken 12.00-13.00 afholder elbilsproducenten Nio et arrangement med titlen ”Det store elbilskapløb”, hvor politikere er inviteret til at ”dyste i deres viden om transport, grøn omstilling og el-biler”. Det sker i F33 - Geelmuyden Kiese.

Man bliver imidlertid nødt til at dele sig i to, hvis man også vil blive klogere på den grønne omstilling af luftfarten. 

Klokken 12.30-13.30 bliver der i N5 - Altinget, Vinklen netop sat fokus på dette emne. Her er bl.a. Københavns Lufthavn, Norwegian og PTX-producenten Topsoe repræsenteret i panelet, hvor der også er repræsentanter med fra Christiansborg.

Samme emne er også på tapetet klokken 14.00-14.45 i K7 - Den Geopolitiske Gårdhave, hvor Norwegian og brændstofleverandøren DCC Shell skal i debat med repræsentanter fra Venstre og Konservative.

Samtidig bliver der i F37 - Operate sat fokus på, hvordan man får de unge til at bruge den kollektive trafik mere. Her deltager bl.a. Movias formand Kirsten Jensen og William Heide fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og politiske stemmer fra Venstre og SF.

Klokken 15.15-16.00 sætter Postnord i G4 - Postnord spot på, hvordan selvkørende enheder potentielt kan forandre e-handlen.

Også den tunge transports grønne omstilling skal endevendes i en debat kl. 16.00-17.00, hvor brancheorganisationer og politikere mødes i F33 - Geelmuyden Kiese.

Fredag

Fredagen starter med en debat om ”fremtidens grønne infrastruktur” i J5 - Kæmpestrandens Debattelt kl. 9.00-10.00

En halv time senere fra 10.30-11.30 er der en debat i samme boldgade i G24 - Grakoms Gårdhave, hvor flere grønne organisationer og Konservatives transportordfører deltager i debatten ”Kan power-to-x få os over den grønne målstreg?”

Klokken 12.35-13.15 skal en række stemmer i luftfarten, heriblandt Københavns Lufthavn, Norwegian, Naviair og Billund Lufthavn diskutere fremtiden for elfly. Det sker i F37 - Operate.

Om eftermiddagen er der dobbelt op på debat om elbiler. Først i F37 - Operate kl. 14.20-15.05 og i B2 - Den Grønne Plads kl. 14.30-15.15.

Grøn omstilling af luftfarten og af den tunge transport skal debateres hhv. kl. 15.10-15.55 i F37 - Operate og kl.16.00-17.00 - også i F37 - Operate.

Endelig bliver dagen rundet af med en debat arrangeret af Dansk Industri i F34 - DI Hjørnet kl. 16.30-17.15 under navnet ”Er uhellige transportalliancer vejen frem?”.

Lørdag

Folkemødets sidste dag indledes med en debat om fremtidens grønne infrastruktur arrangeret af E.On kl. 10.15-11.15 i J5 - Kæmpestrandens Debattelt.

Kl. 10.45-11.30 debatteres der i G8 - Dansk Erhverv grøn transport med bl.a. Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn, Ove Holm, underdirektør i DTL, og Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen.

Yderligere to debatter sætter spot på elbilismen. Først kl 10.50-11.30 i B2 - Den Grønne Plads og derefter kl. 12.45-13.45 i F12 - Røgeriets Debattelt.

Se hele programmet her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også