Polen forbyder russiske biler at krydse den polske grænse

Som det sidste EU-land, der deler grænse med Rusland, vil Polen ikke længere tillade russiske biler indrejse. Det kommer i forlængelse af et tidligere forbud mod lastbiler.
"En bil registreret i Rusland har ikke ret til at komme ind i Polen," lød det fra Polens indenrigsminister, Mariusz Kaminski. | Foto: Christophe Gateau/AP/Ritzau Scanpix
"En bil registreret i Rusland har ikke ret til at komme ind i Polen," lød det fra Polens indenrigsminister, Mariusz Kaminski. | Foto: Christophe Gateau/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Polen vil ikke længere tillade biler registreret i Rusland at køre ind i Polen.

Det siger den polske indenrigsminister, Mariusz Kaminski, lørdag ifølge det polske nyhedsbureau PAP. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Polen er dermed det sidste EU-land, der deler grænse med Rusland, til at forbyde russiske biler at køre ind i deres land. Tidligere har de tre baltiske lande, Litauen, Letland og Estland, og Finland gjort det samme.

Polen deler grænse med den russiske eksklave Kaliningrad, der ligger ved Østersøen og også grænser op til Polen og Litauen.

Det polske forbud træder i kraft ved midnat natten til søndag og er en udvidelse af et allerede eksisterende forbud mod russiske lastbiler.

Fra søndag er der ingen køretøjer registreret i Rusland, der får adgang til Polen - og der er ingen undtagelser, lyder det.

Det spiller heller ikke nogen rolle, hvilken nationalitet passagererne har.

”Reglen er: En bil registreret i Rusland har ikke ret til at komme ind i Polen,” siger den polske indenrigsminister ifølge PAP.

Ministeren tilføjer, at forbuddet er ”endnu en del af sanktionerne mod Rusland og indbyggerne i det land, der fører en brutal krig mod Ukraine”.

Rusland udgør en trussel mod international sikkerhed, lyder det videre.

Polen, der deler en over 500 kilometer lang grænse med Ukraine, er et af de EU-lande, der mest tydeligt mærker krigens konsekvenser.

Det er blandt andet Polen, der har taget imod klart flest ukrainske flygtninge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også