Olieprisen på vej mod ugentlig fremgang

Spændinger i Mellemøsten og Nordafrika har overskygget tegn på svækket efterspørgsel.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen stiger fredag morgen, og dermed cementeres den ugentlige fremgang, idet ulmende spændinger i Mellemøsten og Nordafrika har overskygget tegn på svækket efterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 77,98 dollar mod 77,55 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,71 dollar mod 72,14 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag viste den amerikanske olielageropgørelse den største vækst i benzinlagrene i tre årtier, hvilket indikerer, at benzinefterspørgslen i landet faldt til det laveste niveau i et år ifølge det amerikanske energiministerium, EIA , skriver Bloomberg News.

Spændingerne i Mellemøsten og Nordafrika steg i denne uge, hvor den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken er på vej til regionen for fjerde gang siden Hamas-angrebet på Israel i begyndelsen af oktober.

Demonstranter i Libyen forstyrrede forsyningen fra Sharara- og El-Feel-felterne, som tilsammen kan tage en olieproduktion på 300.000 tønder om dagen af markedet.

I mellemtiden hævdede den militante Houthi-gruppe i Yemen endnu et angreb på et handelsskib i Det Røde Hav.

”Der er stadig masser af spændinger i Mellemøsten med houthierne i Rødehavet, et amerikansk luftangreb i Bagdad og Islamisk Stats eksplosion i Iran,” siger Warren Patterson, råvarestrateg hos ING Groep, ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også