Oliepriserne stiger efter overraskende fald i de amerikanske olielagre

Olielagrene i USA faldt i sidste uge for anden uge i streg.
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 86,57 dollar | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 86,57 dollar | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger torsdag morgen efter, at overraskende fald i de amerikanske olielagre er med til at give støtte til priserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 86,57 dollar mod 85,91 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,79 dollar mod 81,14 dollar onsdag eftermiddag.

Opgørelsen fra det amerikanske energiministerium, EIA, viste onsdag, at olielagrene i USA i sidste uge faldt for anden uge i streg.

De amerikanske olieagre faldt i sidste uge uventet med 2 mio. tønder olie til 445 mio. tønder. En rundspørge foretaget af Reuters havde ellers ventet en stigning på 13.000 tønder. Samtidig med at olielagrene blev mindre, steg eksporten og raffinaderierne fortsatte med at øge aktiviteten, skriver Reuters.

”Det virker som om, at investorernes positive syn på markedsudviklingen fortsat er intakt, med endnu en uventet nedgang i de amerikanske råolielagre i sidste uge, mens markedsaktører fortsætter med at prissætte risikoen for yderligere forsyningsafbrydelser fra krigen mellem Rusland og Ukraine,” siger Yeap Jun Rong, markedsstrateg hos IG, ifølge Reuters.

Ukraine har den seneste tid øget angrebene mod russisk olieinfrastruktur, hvor mindst syv raffinaderier i denne måned er blevet udpeget som mål for ukrainske droneangreb. Angrebene har i følge udregninger foretaget af Reuters lukket omkring 7 pct. af Ruslands raffineringskapacitet, svarende til omkring 370.500 tønder om dagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også