Rederier får lov at beholde omstridt skattefordel

Et ekspertpanel havde ellers på forhånd anbefalet, at ordningen kunne droppes.
Rederiernes særlige DIS-ordning får lov at fortsætte | Foto: Charlotte De La Fuente/Ritzau Scanpix
Rederiernes særlige DIS-ordning får lov at fortsætte | Foto: Charlotte De La Fuente/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

De danske rederier får lov at beholde en særlig skattefordel, der ellers var i fare for at blive skrottet.

Det skriver mediet ShippingWatch.

Regeringen har netop fremlagt sin nye erhvervspakke, og her står det klart, at rederiernes særlige DIS-ordning får lov at fortsætte. Ordningen kaldes også sømandsskatten og beskriver en fordel, hvor rederierne kan udbetale løn til deres medarbejdere uden at indberette skat.

Et ekspertpanel havde ellers på forhånd anbefalet, at ordningen kunne droppes, og dermed være med til at sikre et potentiale på omkring 1,1 mia. kr. i sparet støtte.

Regeringen lægger i pakken op til, at der kan spares 900 mio. kr. på erhvervsstøtten årligt fra 2025 og frem, men det omfatter netop ikke sømændenes særlige ordning med nettoløn, skriver mediet.

Shippingindustrien havde på forhånd udtrykt bekymring over udsigterne til en droppet ordning, og både DFDS og Torm har truet med at flytte arbejdspladser ud af landet.

Derfor møder indholdet af den endelige pakke også lettelse hos Danske Rederier.

”Det er en klog beslutning, som regeringen har truffet om at bevare DIS-ordningen. De har lyttet til vores alvorlige bekymringer, og det vil vi gerne kvittere for,” skriver Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier, i en mail til ShippingWatch.

Ordningen har givet danske rederier og søfolk skattefordele de seneste 36 år.

Regeringens erhvervspakke har til formål at løfte virksomhedernes incitament til forskning og udvikling og desuden mindste beskatningen ved generationsskifte. Pakken bliver blandt andet finansieret ved en sanering af støtten til erhvervslivet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også