DSV-regnskab slår analytikernes forventninger

Med en omsætning på 33,6 mia. kr. i første kvartal slår DSV analytikernes forventninger markant. Selskabet opjusterer forventningerne til 2021.
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Logistikselskabet DSV leverer et stærkt regnskab for første kvartal, som overstiger analytikernes forventninger.

Med en omsætning på 33,6 mia. kr. overstiger DSV således analytikernes forventninger med over 3 mia. kr. Der er desuden tale om en stigning på over 6 mia. kr. sammenlignet med omsætningen samme kvartal sidste år, som lå på 27,3 mia. kr.

Bundlinjen viser desuden en stigning på knap 2 mia. kr. til 2,3 mia. kr. sammenlignet med første kvartal for 2020.

Resultatet får logistikvirksomheden til at opjustere årsresultatet for 2021 fra 10,5-11,5 mia. kr. til 11,25-12 mia. kr. Der er således tale om en stigning på 750 mio. kr. i bunden og 500 mio. kr. i toppen af intervallet.

Selve driften viser også en stigning med et driftsresultat (EBIT), der lander på lidt under 3,1 mia. kr., hvilket også overstiger analytikernes forventninger, som lå på 2,7 mia. kr. Der er tale om en stigning på 2,5 mia. kr. sammenlignet med første kvartal 2020.

Conversion ratio, som er driftsresultatet som andel af bruttofortjenesten, er steget til 39,4 pct. i første kvartal 2021 mod 23,4 pct. i samme kvartal sidste år.

Vejtransport påvirket af brexit

Særligt DSV's luft- og søfragt division viser et godt resultat for første kvartal med en stigning i omsætningen på 45,5 pct. grundet de høje fragtrater, som skyldes mangel på kapacitet. Omsætningen ender således på knap 23 mia. kr. alene for sø- og luftfragt, hvilket ligger mere end 3,5 mia. kr. over det forventede. EBIT ligger på 2,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 126 pct.

Den store stigning inden for luft- og søfragt skal ses i forhold til, at første kvartal af 2020 med indtoget af covid-19 på verdensplan havde en negativ effekt på DSV det pågældende kvartal.

Vejtransporten oplever en stigning i omsætningen med 3 pct. til lidt over 8 mia. kr. hvilket er en anelse højere end analytikernes forventninger. Driftsindtjeningen for vejtransporten har også opnået en stigning i EBIT på 57 pct. til 403 mio. kr.

Ifølge regnskabet har brexit, som trådte i kraft i december 2020, fået en negativ betydning for vejtransporten hos DSV i første kvartal grundet nye formaliteter, som har skabt forsinkelser og komplikationer på markedet. Situationen er dog ifølge regnskabet ved at udligne sig, og volumen er på vej op igen. Storbritannien udgør 5 pct. af DSV Roads aktiviteter.

DSV Solutions, som står for varehuse og logistikservice på globalt plan, klarede sig gennem første kvartal med en stigning i EBIT på 70 pct. til godt 260 mio. kr. Omsætningen lå på 3,6 mia. kr. hvilket var en stigning fra første kvartal 2020, hvor omsætningen lå på 3,4 mia. kr.

Opkøb for 25 mia. kr.

DSV har samtidig meldt ud, at de opkøber logistikselskabet Agility Global Integrated Logistics, som stammer fra Kuwait, for 25 mia. kr. DSV bliver dermed verdens tredje største transport- og logistikvirksomhed.

Formålet med opkøbet er at styrke markedspositionen i Mellemøsten, Asien og i Stillehavsområdet.

DSV Panlapina har desuden sat gang i et aktietilbagekøbsprogram på 4 mia. kr.

DSV køber logistikselskab fra Kuwait for 25 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også