DFDS-topchef: Trods få passagerer viser toldfrihandel mere forbrug ombord

Selv om det er svært at vurdere nu på grund af det lave niveau af passagerer, tror DFDS på, at toldfrit salg ombord på flere færgeruter har et potentiale.
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

DFDS har siden 1. januar 2021 - i henhold til den nye Brexit-handelsaftale - tilbudt toldfrit salg ombord på flere passagerfærgeruter.

Men eftersom passagerforretningen fortsat er underdrejet, har topchef Torben Carlsen til gode at se, hvad det reelle potentiale er for dette forretningsområde.

Rederiet har dog allerede fået gode indikationer trods de manglende passagerer.

"Det er svært at vurdere, når vi kun har passagerer, som er rimeligt frekvente rejsende. Vi har set, at de bruger 8-10 euro ombord i stedet for 4-5 euro. Det er fint, men vi ved ikke, hvordan det kommer til at blive, når passagerne vender tilbage. Men vi håber på et tilsvarende billede," lyder det fra topchefen.

Torben Carlsen har ikke noget gæt på, hvor meget indtjening der kan komme fra den toldfrie handel på skibene. Der tilbydes i øjeblikket toldfrit salg ombord på fire passagerfærgeruter: Dover-Calais, Dover-Dunkirk, Amsterdam-Newcastle og Newhaven-Dieppe.

Udover handelen ombord er DFDS også på vej til at åbne toldfri butikker i Calais og Dunkirk. Butikken i Calais vil være på 1000 kvadratmeter og forventes at åbne i oktober 2021. I havneterminalen i Dunkirk, der drives af DFDS, forventes en toldfri butik på 700 kvadratmeter at åbne i juli 2021.

Begge butikker vil give nem adgang for personbiler. Det forventes, at butikkerne vil tilbyde op til 50 pct. lavere priser end almindelige britiske priser, hvilket er på linje med de nuværende priser ombord, skrev DFDS i en meddelelse tilbage i april.

DFDS ser en forværret situation for passagerforretning 

DFDS: Fragtmængde steg markant i april – antal passagerer uændret

DFDS kommer bedre ud af første kvartal end ventet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også