DSV lever ikke op til komités anbefaling - mangler at definere en eksistensberettigelse

DSV og flere andre C25-selskaber lever endnu ikke op til kommités anbefaling om at inkludere en eksistensberettigelse i selskabernes årsberetninger. Selskaberne har indtil udgangen af 2021, til at definere virksomhedens "purpose", kultur og værdier.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

Der bliver travlt hos DSV og de andre C25-selskaber, som endnu ikke har formuleret et "purpose" – et ædelt formål med deres virksomhed – i deres årsberetninger.

Sådan lyder det i Børsen, som henviser til en analyse af Leadership Advisor Group (LAG), der har gennemgået virksomhedernes årsrapporter og hjemmesider på baggrund af, at det nu er et halvt år siden, at Komitéen for god Selskabsledelse kom med den nye anbefaling.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

“Bestyrelserne skal forholde sig til virksomhedens purpose – altså hvad virksomhedens eksistensberettigelse er. Hvad er det, man gør mere end at tjene penge til aktionærerne? Bestyrelserne skal fremover sikre, at der er sammenhæng mellem virksomhedens purpose og den kultur og de værdier, der er i selskabet,” siger Lars Frederiksen, som er formand for Komitéen for god Selskabsledelse.

Nina Nærby, som er adm. direktør i LAG, fortæller til Børsen, at bestyrelserne skal have defineret selskabets purpose inden udgangen af 2021, hvis de skal leve op til anbefalingen.

Finanshus: DSV-opkøb af DB Schenker til op mod 74 mia. kr. vil være på linje med vækststrategi 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også