Mærsk ser fem dages forsinkelse i vigtig kinesisk havn

A.P. Møller-Mærsk vurderer, at smitteudbrud kan koste fem dages forsinkelse i kinesisk havn.
Foto: Martin Pollard/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Pollard/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Smittetilfælde i den kinesiske terminal Yantian har skabt forsinkelser for containerskibe, der skal lægge til i den vigtige havn.

Det skriver A.P. Møller-Mærsk i en opdatering til sine kunder lørdag.

Det betyder, at der lige nu er opstået flaskehalse ved terminalen, og at Mærsk i den igangværende uge ser fem dages forsinkelse for skibene. Det sker på et tidspunkt, hvor der i forvejen er stor efterspørgsel efter containerfragt, og hvor raterne uge efter uge sætter prisrekorder.

De første tilfælde af coronavirus blev fundet for omkring en uge siden, hvilket fik terminalen til at suspendere dele af trafikken ind og ud af havnen. Dengang lød det fra Mærsk, at rederiet forudså 2,3-3,5 dages forsinkelse som følge af kødannelserne.

Nu har nye tilfælde forlænget situationen.

"Der er kommet meldinger om et par yderligere positive tilfælde af covid-19 i Yantian International Container Terminal. Konsekvensen er, at alle operationer i den vestlige del af terminalen fortsat er suspenderet indtil videre," skriver Mærsk.

For den østlige del, hvor de helt store containerskibe lægger til, er der fortsat aktivitet, men det er på et lavere blus end normalt.

Rederiet rapporterer om travlhed i terminalen, hvor de kun ser små tegn på forbedringer. Samtidig er der kommet flere rengørings- og karantæneregler fra de lokale myndigheder, så udbruddet bliver begrænset, oplyser Mærsk.

Spotpriserne på containerfragt er over de seneste mange uger primært steget, og sidste uge var ingen undtagelse, da indekset endnu engang satte rekord.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer over hele verden, steg i sidste uge 1,8 pct. til 3495,76.

Rateindeks fortsætter fremgangen til endnu en top 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også