Volvo på vej med ny stor udbyttebetaling

Volvo laver ny udbyttebetaling på mere end 19 mia. svenske kr.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Volvo skriver i år svensk aktiemarkedshistorie ved at uddele næsten 50 mia. svenske kr., og selskabets seneste udbyttebetaling løber op i lidt mere end 19 mia. svenske kr. og stammer fra salget af det japanske lastbilmærke UD Trucks.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri.

Bilkoncernens aktionærer får i begyndelsen af juli udbetalt 9,50 svenske kr. per aktie.

"Man skal huske, at der her ikke er tale om udbytte fra ordinære aktiviteter. Vi skiller os af med en del af virksomheden, får betaling for den, og så er det rigtigt at fordele beløbet mellem vores aktionærer. Vi var velfinansierede inden salget af UD Trucks og er velfinansierede efter. Så det forandrer ikke vores finansielle situation, når vi deler ud af pengene," siger bestyrelsesformand Carl-Henric Svanberg til Dagens Industri.

Bestyrelsesformanden lægger ikke skjul på at UD Trucks har været en byrde for Volvo-koncernen, da dårlig fortjeneste og sløv vækst på det japanske marked har præget fortællingen om lastbilmærket.

Alligevel skal der falde stor ros af til forretningens topchef, Joachim Rosenberg, for at have øget rentabiliteten i UD Trucks og fået en god pris for selskabet, understreger Carl-Henric Svanberg. Joachim Rosenberg bliver chef for det nye forretningsområde Volvo Energy.

Volvos store kontantbeholdning skal blandt andet bruges til at investere i fremtidens teknologier, der kan drive overgangen til mere bæredygtig transport, fortæller bestyrelsesformanden.

Service-forretningen kompenserede for faldende lastbilsalg for Volvo Danmark i 2020

Volvo-chef foreslår millionstøtte til køb af ellastbiler 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også