DSV-analytikere løfter kursmål: Stærk indtjening i søfragt trækker op

Flere analytikere løfter deres kursmål for DSV Panalpina-aktien i kølvandet på opjustering, der især menes at komme fra stærk indtjening i Air & Sea-division.
Foto: DSV PR
Foto: DSV PR

På trods af fortsat stigende og historisk høje fragtrater hiver DSV Panalpina fortsat stærkere og stærkere indtjening ud af sin Air & Sea-division, der med afstand er selskabets største.

Og det vil selskabet nyde godt af året ud, lyder det fra flere analytikere, efter at DSV fredag opjusterede sine forventninger med 500 mio. kr.

DSV Panalpina sender nemlig ekstraregningen fra fragten videre til selskabets kunder, og samtidig bliver det selv godt betalt for at sikre fragten i et marked, der er præget af underudbud af containere, lyder det blandt andet fra SEB ifølge PLX AI.

SEB har efter opjusteringen løftet sit kursmål for DSV-aktien til 1600 kr. fra 1525 kr. Anbefalingen er stadig "køb", oplyser PLX AI.

Bank of America har løftet sit kursmål for aktien til 1700 kr. fra 1650 kr. og samtidig skruet sine estimater for driftsoverskuddet før renter og skat (EBIT) op med 5 pct., skriver PLX AI.

Også her er forklaringen øget indtjeningsmargin i særligt søfragtdelen og fortsat ubalance mellem udbud og efterspørgsel - fordi der simpelt hen mangler kapacitet.

Samme tilgang har Danske Bank, som ifølge PLX AI også ser ubalancerne i markedet bidrage positivt til luftfragtsdelen hos DSV Panalpina, fordi nogle af de kunder, der har meget presserende leverancer i stedet opfordres til at sende varerne med fly.

Danske Bank har ifølge PLX AI løftet sit DSV-kursmål til 1600 kr. fra 1550 kr.

Både Bank of America og Danske Bank har ligesom SEB den positive anbefaling "køb" af aktien.

DSV Panalpina stiger mandag formiddag med 0,1 pct. til 1467,50 kr.

Analytiker: Opjustering fra DSV overrasker ikke - men er klart positiv 

DSV skruer forventningerne til 2021 op med en halv mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også