Amazon i forhandling om aktieandel i selvkørende lastbilproducent

Den amerikanske techgigant satser nu også på selvkørende lastbiler.
En Amazon-lastbil som denne kan måske i fremtiden blive byttet ud med en selvkørende lastbil fra Plus. | Foto: Michel Spingler/AP/Ritzau Scanpix
En Amazon-lastbil som denne kan måske i fremtiden blive byttet ud med en selvkørende lastbil fra Plus. | Foto: Michel Spingler/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Amazon har bestilt 1000 selvkørende lastbiler fra producenten Plus og er samtidig i forhandlinger om at købe op mod 20 pct. af selskabets aktiekapital.

Det oplyser en kilde til nyhedsmediet Bloomberg News.

Den amerikanske detailgigant Amazon har indleveret en ordre på 1000 selvkørende lastbiler fra bilstartuppen Plus.

Med ordren kommer også en tegningsret på selskabets aktier til 0,47 dollar stykket - svarende til 2,94 kr. per aktie, fortæller kilden til nyhedsmediet.

Det svarer til en aktieandel på 20 pct. forud for en planlagt fusion med det børsnoterede Spac-selskab Hennessy Capital Investment.

Den selvkørende lastbilproducent vurderes at have en markedsværdi på 3,3 mia. dollar. I maj fik Plus en kapitalindsprøjtning på 500 mio. dollar for at sætte skub i sin udvidelse, fremgår det af en selskabsmeddelelse fra maj.

Plus har ikke ønsket at kommentere rygterne, mens en talsperson fra Amazon oplyser, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke kan komme med en kommentar.

Ny testordning for selvkørende fragtkøretøjer får kritik: Dansk innovation risikerer at "dø fuldstændigt" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også