Ubers logistikforretning foretager milliardopkøb

Opkøbet skal være med til at sikre Uber Freight yderligere markedsandele på eksisterende markeder og i Mexico og som minimum et nul på driften ved udgangen af 2022.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Uber Freight, der er et selvstændigt logistikselskab med taxatjenesten Uber som majoritetsejer, har købt selskabet Transplace for 2,25 mia. dollar – svarende til 14,2 mia. danske kr. – af kapitalfonden TPG Capital.

Transplace er, ligesom Uber Freight, et transport- og logistiknetværk, hvor transportselskaber og speditører kan byde på opgaver og sende dem i udbud.

"Det her er et betydeligt skridt fremad, ikke kun for Uber Freight, men for hele logistik-økosystemet," udtaler Lior Ron, der er direktør i Uber Freight, i en meddelelse, hvori han også nævner, at det er målet at skabe den førende platform for speditører og vognmænd.

Uber Freight, der har aktiviteter i USA, Canada og i Europa, håber på at kunne vokse sine eksisterende forretninger med opkøbet, mens man også vil udvide til Mexico. Samtidig skal købet af Transplace bidrage til at sikre et justeret EBITDA ved udgangen af 2022, lyder det.

Ud af de 2,25 mia. dollar bliver 750 mio. dollar finansieret af Uber-aktier, mens den resterende del bliver betalt kontant, lyder det.

Uber lancerede sin logistikplatform i 2017, mens det allerede året efter blev til en selvstændig forretningsenhed. Uber solgte en andel af virksomheden til et amerikansk investeringsselskab sidste år, men ejer fortsat størstedelen af selskabet.

EU afviser britisk plan om genforhandling af brexit-aftale

Små eksportører er stadig hårdt ramt af brexit – udfordringerne letter hos de større 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også