MobilityWatch

Selskab med alternative fragtmetoder og Facebook-medstifter i ryggen lurer på børsnotering

Det sydøstasiatiske fragtselskab Ninja Van, der leverer pakker fragtet med alt fra motorcykler til vandbøfler, er ifølge medstifter "et år væk" fra en børsnotering.

Foto: Lim Yaohui/AP/Ritzau Scanpix

Det singaporeanske logistikfirma Ninja Van, der er specialiseret i varefragt til mindre byer og fjerntliggende områder, sigter mod en børsnotering.

Det skriver Financial Times.

Ninja Van leverer omkring 1,7 mio. pakker hver dag i det sydøstlige Asien og råder over 34.000 ansatte samt 1.800 pakkecentraler. Det syv år gamle selskab har desuden modtaget kapital fra selskabet B Capital, der er grundlaget af Facebook-medstifteren Eduardo Saverin.

Chang Wen Lai, der er en af Ninja Vans grundlæggere, oplyser til Financial Times, at man er "et år væk" fra en børsnotering, mens et par unavngivne kilder oplyser til mediet, at selskabet har rådført sig med rådgivere forud for en IPO, der formentlig vil finde sted i USA.

Ninja Van tilbyder et omfattende tracking-system til sine brugere, som blandt andet kan følge med i, hvor deres leveringer præcis befinder sig ved at bruge Facebook og andre platforme, lyder det.

Selskabets fragtmetoder er desuden i nogle tilfælde i den mere alternative afdeling.

Ifølge Financial Times har selskabets afdeling i byen Cagayan de Oro i Fillippinerne leveret varer opad ikke asfalterede bjergsider og gennem rismarker, endda imens en tyfon har raseret. En medarbejder har også i et enkelt tilfælde redet på en carabao-vandbøffel for at kunne komme igennem noget vanskeligt terræn.

Som en del af ansættelsesprocessen hos Ninja Van-afdelingen i Cagayan de Oro bliver chaufførernes øje-hånd-koordination testet samt deres evne til balancere pakker under svære omstændigheder, fortæller afdelingschefen.

Wolt vil levere omtrent alt til danskerne på 30 minutter

Sydbank forventer stor vækst i DSV-regnskab: "Overvejende sandsynlighed for endnu en opjustering" 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs