Svensk finanshus om DSV: Sandsynligt med ny opjustering i løbet af 2021

Det er langt fra utænkeligt, at DSV kommer med endnu en opjustering inden årets udgang, vurderer SEB, efter den danske transportkoncern har opjusteret to gange på halvanden måned.
Foto: DSV PR
Foto: DSV PR
Ritzau Finans og Mads Oddershede

DSV Panalpina kan meget vel opjustere sine forventninger til 2021 igen, inden året er omme.

Det vurderer finanshuset SEB, skriver PLX.AI.

Den danske logistikkoncern opjusterede torsdag i forbindelse med sit regnskab sine forventninger til driftsresultatet før særlige poster til 12.500-13.000 mio. kr. mod tidligere 11.750-12.500 mio. kr.

Det er imidlertid SEB's vurdering, at DSV Panalpinas driftsresultat for året vil lande på 13.300 mio. kr.

Opjusterer selskabet forventningerne, vil det være fjerde gang i år.

Torsdagens opjusteringen blev af topchef Jens Bjørn Andersen begrundet med en højere indtjening end normalt, som de nu forventer fortsætter året ud, mens det ekstraordinære marked, der skaber indtjeningen, kan fortsætte ind i 2022.

"Tidligere havde vi måske lidt en forventning om, at det kunne fade lidt ud i andet halvår. Men vi tror på, at de her problemer og udfordringer i vores kunders værdikæder og med kapaciteten vil fortsætte," sagde han til Ritzau Finans.

DSV Panalpina befinder sig desuden lige nu i en usædvanlig situation, hvor de inden for kort tid igen skal adressere deres finansielle forventninger. Det sker, når de i løbet af tredje kvartal regner med at kunne lukke overtagelsen af Global Integrated Logistics fra Agility. Håbet er, at det kan ske allerede i august, efter aftalen blev annonceret tilbage i april.

Aktien i DSV Panalpina stiger 1,5 pct. til 1525 kr.

Også Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen vurderer, at endnu en opjustering fra DSV kan ligge i kortene senere på året.

"Det kan på ingen måde afvises, at det bliver nødvendigt at opjustere igen. I forhold til det, markedet regnede med, skal de ikke løbe lige så hurtigt i andet halvår med udgangspunkt i det, de forventer nu. Så i og med at de har leveret en stærkere indtjening i første halvår, end markedet regnede med, så vil markedet alt andet lige også forvente, at de også kan levere på et niveau oppe i den øvre ende af det interval, de har meldt ud," sagde han torsdag til MobilityWatch.

Novozymes vil have grøn shipping men vil ikke betale mere for det

Flere danske transportselskaber har indført nyt tillæg på vejtransport: "Der har været et kunstigt lavt omkostningsniveau"

DSV Panalpina forventer at kaotisk fragtmarked "sagtens kan vare ind i 2023" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også