Skrappere krav til klimaplaner rammer DSV og Aalborg Portland

Nye krav fra Science Based Targets betyder, at virksomhederne nu skal skrue op for deres ambitioner med henblik på at undgå en temperaturstigning på mere end 1,5 grader.
Foto: picture alliance / Johannes Gloeckner
Foto: picture alliance / Johannes Gloeckner

Mange danske virksomheder skal til at ændre deres klimaplaner, efter at der er blevet skruet op på kravet for virksomhedernes ambitioner fra det anerkendte initiativ SBT, Science Based Targets.

Det skriver Børsen.

Det betyder, at virksomhederne nu skal have et mål om at begrænse den globale temperaturstigning på niveau med Paris-aftalens 1,5 grader, hvilket vil ramme flere danske virksomheder som DSV og Cementir, der ejer Aalborg Portland.

Selskaberne ligger nemlig i stedet på et niveau om at begrænse temperaturstigningen med ca. 2 grader, og ændringen skyldes ifølge SBT, at der de seneste par år har været en stigning af virksomheder, der vælger målet om en maksimal temeraturstigning på 1,5 grader.

"Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad forskellen på godt under to grader og halvanden er. Vi er lige tiltrådt og skal kigge på det nu. Umiddelbart burde det være til at gå til," lyder det fra bæredygtighedschef i Cementir, Thomas Uhd.

Svensk finanshus løfter kursmål på DSV med knap en femtedel 

Klimaorganisationer truer BMW, Volkswagen og Daimler med sagsanlæg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også