MobilityWatch

Klimaorganisationer truer BMW, Volkswagen og Daimler med sagsanlæg

Bilproducenterne ser nu ud til at modtage et sagsanlæg for at være for passive i forhold til den grønne omstilling.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Selvom den grønne omstilling er sat øverst på dagsordenen og i flere år har været i gang, går det ikke hurtigt nok.

Det mener Greenpeace og den tyske klima-ngo Deutsche Umwelthilfe (DUH), der nu truer bilgiganterne BMW, Volkswagen og Daimler med et sagsanlæg for deres passive tilgang til klimahåndteringen.

Det skriver National Post fredag.

Sagerne vil blive fremstillet på samme måde som sagen, der blev ført mod Shell i Holland. En sag, der resulterede i en dom til oliegiganten, som blev beordret til at nedbringe sine CO2-udledninger med 45 pct. senest i 2030 sammenlignet med niveauet fra 2019. Kravet er markant højere end de 20 pct., som selskabet selv havde sat som mål, og hvor 2016 bruges som sammenligning.

Greenpeace og DUH kræver, at bilproducenterne stopper deres produktion af biler, der kører på forbrændingsmotorer inden 2030, hvilket er fem år tidligere, end hvad EU satte som mål i juli.

Derudover kræver de to klimaorganisationer, at olieselskabet Wintershall Dea standser udforskning af nye olie- og gasområder fra 2026.

Greenpeace og DUH siger, at disse mål er nødvendige for at indfri målene, der er blevet fastsat i Paris-aftalen og den tyske klimalov.

De to klimaorganisationer har sat en deadline på et par uger for bilgiganterne og Wintershall Dea til at reagere på kravene. Gør de ikke det, vil der blive lagt sag an mod dem i Tyskland.

Daimler og BMW udtaler begge, at de forpligter sig til Paris-aftalen og allerede arbejder mod at blive klimaneutrale.

Volkswagen og Wintershall Dea har ikke kommenteret på sagen.

Teslas cybertruck rygtes forsinket  

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs