MobilityWatch

Mærsk etablerer første lagerbygning i De Forenede Arabiske Emirater

Åbningen af lagerbygningen er et skridt i kampen mod e-handelsgiganter fra Mærsk, der ønsker at gå fra at være et rederi til at være et fuldt integreret logistikselskab.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

I kampen mod onlinegiganter som Amazon og Alibaba har A.P. Møller-Mærsk sat et mål om at etablere et netværk af varehuse, hvor kunderne kan opbevare varer og med kort frist levere dem videre til forbrugerne.

Som led i de bestræbelser kan Mærsk onsdag fortælle, at selskabet etablerer sin første lagerbygning til distribution i De Forenede Arabiske Emirater - nærmere bestemt i Jebel Ali Free Zone (Jafza), som er et knudepunkt for handel og logistik i området og er ejet af havneterminalgiganten DP World.

Faciliteten bliver på 10.000 kvadratmeter og betegnes af Mærsk som et vigtigt link i koncernens ambitioner om at tilbyde integrerede logistikløsninger.

"Vi er stolte over at byde Mærsk velkommen - DP Worlds mangeårige partner inden for handel - i forbindelse med etableringen af deres første lager- og distributionsfacilitet i UAE i Jafza," siger direktør for DP World i regionen Abdulla Bin Damithan i en fælles meddelelse.

Mærsk tager kampen op mod techgiganter med spritnyt opkøb 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs