Mærsk ser en smule bedring i containertrafik frem mod kinesisk nytår

Ifølge rederiet er der en smule bedring at spore på verdenshavene, hvor containerskibe i lang tid har hobet sig op ud for nogle af verdens logistiske knudepunkter.
Foto: Alan Devall/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Alan Devall/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Situationen på de travle verdenshave, hvor store containerskibe ligger i kø ud for vigtige havne i blandt andet USA og Kina, er en anelse i bedring.

Sådan lyder det fra A.P. Møller-Mærsk i en opdatering på markedssituationen.

Presset forventes at fortsætte frem til det kinesiske nytår i begyndelsen af februar, men rederiet har haft succes med at skaffe flere containere og fragte flere tomme containere retur til Asien, hvor de især har været en mangelvare, oplyser selskabet.

"Vi forventer, at pladsen (ombord på skibe, red.) vil være trang henover det kinesiske nytår, hvilket skyldes begrænset kapacitet som følge af forsinkelser i havne og fra skibe," skriver Mærsk i opdateringen.

"Vi ser stadig mangel på nogle lokationer op til det kinesiske nytår, men situationen er forbedret siden den seneste opdatering," lyder det videre.

Flaskehalse i havnene og forsinkede skibe betyder, at omkring 12-15 pct. af den samlede skibkapacitet lige nu ikke er tilgængelige på markedet.

"Væksten i containerefterspørgslen vil sandsynligvis moderere sig i forhold til 2021, hvilket hænger sammen med en stærk efterspørgsel fra USA. Udsigterne er mere usikre i Europa, hvor vi har set efterspørgslen aftage," skriver Mærsk.

Mærsk underskriver forståelsespapir om fragt med sydkoreansk selskab

Mærsk vil overvåge skibe og havne for at undgå nye flaskehalse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også