MobilityWatch

Støttepartier afviser tilskud til grønne lastbiler

Hverken Enhedslisten eller Radikale Venstre ser et stort behov for, at staten skal give tilskud til vognmændsindkøb af lastbiler, der kører på el eller brint, selvom prisen på disse stadig er markant dyrere end alternativerne, der kører på fossile brændstoffer.

Radikale Venstres transportordfører stiller sig skeptisk over for en støtteordning til grønne lastbiler. | Foto: Jens Dresling

To af regeringens støttepartier læner sig op af transportministerens skepsis over for at give støtte til indkøb af lastbiler, der kører på grønne drivmidler, skriver Altinget.

"Jeg kan godt forstå, at problemet er, at de her lastbiler simpelthen er så dyre, at det er umuligt at lave en ordentlig forretningscase. Men grundlæggende kan jeg ikke lide, at vi skal gå og købe køretøjer til folk. Det må være de enkelte vognmænd, der finansierer den grønne omstilling, fremfor at vi skal gøre det ved at dele skattekroner ud," siger Radikale Venstres transportordfører, Rasmus Helveg Petersen, til mediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs