Medie: Deutsche Bahn forbereder salg af DB Schenker

Det tyske statsejede selskab forbereder efter Bloombergs oplysninger et salg af logistikenheden DB Schenker.
Foto: DB Schenker / PR
Foto: DB Schenker / PR
AF MARKETWIRE

Deutsche Bahn, der er statsejet, forbereder angiveligt salget eller børsnotering af sin logistikdivison DB Schenker.

Det skriver Bloomberg News ifølge kilder med kendskab til sagen. Rygterne har kørt siden forsommeren sidste år.

Prisen skulle ifølge Bloombergs kilder være cirka 20 mia. euro. (cirka 149 mia. kr.).

Selskabet arbejder sammen med rådgivere på at få en mulig transaktion klar senere i år. Bloomberg understreger at de muligheder der undersøges, strækker sig fra et salg af hele selskabet eller en majoritetspost til et salg af minoritetspost eller en børsnotering.

Ifølge Bloomberg er der allerede flere interesserede parter selvom den tyske regering endnu ikke taget beslutning at afhænde selskabet. Kapitalfondene Carlyle Group, og CVC Capital Partners skulle have samtale om at slå sig sammen og byde, mens og kollegerne Advent og Bain Capital samt Blackstone også kunne være interesseret i at slå sig sammen om et bud.

Den danske transportkoncern DSV har tidligere ytret interesse for DB Schencker.

I et interview med Shippingwatch i august sidste år meldte DSVs finansdirektør, Jens Lund, klart ud, at logistikselskabet gerne vil tale sammenlægning med DB Schenker og dermed skabe verdens største logistikselskab.

”Hvis den politiske proces om DB Schenker bliver afklaret, og selskabet kommer til salg, så vi vil da også kigge på det,” sagde han dengang til Shippingwatch.

DSV har en markedsværdi der er mere end dobbelt så stor som den formodede værdi af DB Schenker. Den er godt 304 mia. kr.

Rygterne om, at den tyske stat kunne være interesseret i at afhænde DB Schenker blev først bragt i midten af maj af Manager Magazin, hvor prisen blev vurderet til at være 8-10 mia. euro.

Bloomberg nævner også Deutsche Post og schweiziske Kuehne & Nagel som mulige bydere.

DB Schenker har mere end 74.500 ansatte på cirka 2100 lokaliteter. Selskabet leverede et driftsresultat på 630 mio. euro i første halvår 2021.

Mærsk er sulten på flere logistikopkøb i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også