Analytiker: Mærsks opjustering er på et overraskende niveau

Det er ikke overraskende, at Mærsk opjusterer efter første kvartal, men niveauet for opjusteringen er overraskende, mener analytiker fra Sydbank.
Foto: Marcos Moreno/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Marcos Moreno/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsks ridder på bølgen af højere fragtrater, hvilket har fået koncernen til at opjustere forventninger til 2022 markant. Selve opjusteringen er ikke den store overraskelse, men niveauet er noget stærkere end forventet.

Det påpeger senioranalytiker hos Sydbank Mikkel Emil Jensen over for MarketWire.

Han havde selv forventet et underliggende driftsresultat på 27 mia. dollar, hvor Mærsk nu forventer 30 mia., hvilket er en noget stærkere prognose. Den tidligere forventning lå på 24 mia. dollar.

”Det kommer i lyset af et første kvartal, der er noget bedre end forventet, hvilket delvist skyldes en højere gennemsnitlig fragtrate. Derudover er forventningen til andet kvartal er også meget positiv, så der er ingen tvivl om, at indtjeningen for første halvår bliver meget stærkt,” siger Mikkel Emil Jensen.

Dertil er det vigtigt at have for øje, at i den her lidt skrøbelige fragtsektor skal der ikke så meget til, at fragtraterne kan stige på ny. Så selv om, at Mærsk forventer mere normalisering frem mod andet halvår af 2022, så kan det modsatte ende med at blive tilfældet, vurderer Mikkel Emil Jensen.

”Kommer der ikke en normalisering i løbet af 2022, kan indtjening for året meget vel gå hen og slå 2021-rekorden på 118 mia. kr. med længder,” påpeger Mikkel Emil Jensen.

Faldet i væktsprognosen kommer heller ikke som den store overraskelse, da nedjusteringen her højst sandsynligt kommer i kølvandet på dels indstilling af fragten til Rusland, men også nedlukningen i Kina, som muligvis kan sprede sig til, at også Beijing kan blive lukket ned, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Mærsk B-aktier stiger 5,8 pct. til 19,220 kr. tirsdag.

Mærsk opjusterer forventningerne med godt 41 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også