MobilityWatch

Folketinget vedtager nye arbejdstidsregler for chauffører

Kontrollen af chaufførernes arbejdstid vil i fremtiden blive foretaget af politiet og Færdselsstyrelsen frem for arbejdsmarkedets parter, har Folketinget nu vedtaget. Det ærgrer flere brancheorganisationer, som erkender, at nye regler har været nødvendige.

Foto: René Schütze

I fremtiden bliver det politiet og Færdselsstyrelsen, der skal kontrollere, om lastbilchaufførerne overholder deres arbejdstid. Det har et flertal i Folketinget har i dag vedtaget som en ændring i godskørselsloven.

Indtil nu har det været op til arbejdsmarkedets parter at kontrollere det såkaldte mobile arbejdstidsdirektiv, der har været gældende siden 2005 og indeholder krav om eksempelvis maksimal ugentlig arbejdstid og natarbejde. Men i forbindelse med implementeringen af EU’s vejpakke er det et krav, at kontrollen overgår til myndighederne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs