MobilityWatch

Mærsk: Corona i Kina har haft stor indvirkning på forsyningskæder

Forstyrrelserne i forsyningskæderne efter den seneste opblussen af corona i Kina ventes at vare ved de kommende måneder, lyder det fra A.P. Møller-Mærsk.

Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix

Den seneste bølge af coronasmitte i Kina - centreret omkring millionbyen Shanghai - har haft en stor effekt på forsyningskæderne, og det har navnlig påvirket landtransporten i april. Virusset er under kontrol, men forstyrrelserne i forsyningskæder ventes at vare ved de kommende måneder.

Det skriver Mærsk i en opdatering.

”Statistisk set er virusset under kontrol, men forstyrrelserne, der blev mærket fra april til maj, vil fortsat få en effekt over hele verden i de kommende måneder. At komme tilbage til ”normalen” må vente,” skriver Mærsk.

Mens de største havne i Shanghai er forblevet åbne, har coronasmitten og Kinas nultollerancepolitik kunnet mærkes på lastbiltransporten, der står for tre fjerdedele af indenrigsfragten til lands i Kina.

Den tid, som lastbilchaufførerne har tilbragt på vejen, er ifølge Mærsk faldet med 70 pct. i april sammenlignet med måneden forinden.

”Chauffører står over for højere omkostninger og større usikkerhed end før. På grund af bekymringer for smittespredning er en negativ coronatest 48 timer i forvejen påkrævet,” skriver Mærsk.

Derudover bliver chaufførernes ruter overvåget af en app, og derfor kan de komme ud for at blive tilbageholdt efter at have leveret deres varer.

”Som en konsekvens af det har mange chauffører forsøgt at fjerne sig fra Yangtze Delta-regionen, der er et af højrisikoområderne,” lyder det i opdateringen.

Derfor må kunderne vente længere tid på deres varer med en forsinkelse på tre til fem dage. Derudover er fabrikker i området også ramt, hvilket skaber yderligere forsinkelser i forsyningskæden, skriver Mærsk.

Aftale om luftfragt med Air France-KLM passer ind i ny strategi hos rederi

Mærsk-bestyrelsesmedlem sælger aktier for over 300.000 kr.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs