Mærsk: Flaskehals i Bremerhaven har nået et kritisk niveau

A.P. Møller-Mærsk mærker fortsat betydelig flaskehalse i de store havneterminaler i Nordeuropa – i Bremerhaven er det særligt slemt.
Foto: Sina Schuldt/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sina Schuldt/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Der fortsætter med at være store flaskehalse i de store havneterminaler i Nordeuropa, oplyser rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk torsdag i første udgave af nyhedsbrevet Maersk Europe til rederikoncernens kunder.

I Bremerhaven har overbelastningen ligefrem nået et ”kritisk niveau”, men også i nøglehavnene i Rotterdam, Hamborg og Antwerpen er der fortsatte udfordringer og forsinkelser.

”Overbelastningen i Bremerhaven har nået et kritisk niveau, med omfattende og kontinuerlige driftsforstyrrelser på tværs af den globale forsyningskæde, der påvirker trafikken og ventetiden i havnen,” skriver Mærsk.

Rederikoncernen holder også nøje øje med de igangværende forhandlinger mellem fagforeningen Verdi og Central Association of German Seaport Companies (ZDS) og anerkender risikoen for en strejke, som kan forårsage yderligere forstyrrelser.

”Vi forstår, at den næste runde af drøftelser finder sted tirsdag den 21. juni, og vi vil evaluere vores næste skridt i tilfælde af eventuelle arbejdsnedlæggelser,” skriver Mærsk.

Mærsk vurderer også løbende, om en omdirigering af fragten til nærtliggende havne - såsom til Gdansk, Wilhelmshaven eller Zeebrugge kan speede leverancehastigheden op og dermed reducere konsekvenserne for kunderne.

Også i Rotterdam er der også store ophobninger, som fortsætter med at give udfordringer, og billedet er meget det samme i Hamborg. I havnen i Antwerpen er der også pres på.

”På trods af at ventetiderne og en terminalproduktivitet på et fortsat rimeligt niveau i Antwerpen, er ”yard density” på tværs af det nordeuropæiske net fortsat høj – hovedsagelig forårsaget af høj opholdstid og forsinkelser af skibe, der påvirker produktiviteten og overbelastningen af kajpladserne,” skriver Mærsk.

Containerrederiers indtjening sprængte rammerne i første kvartal

Endt sydkoreansk chaufførstrejke skaber ro om forsyningskæder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også